Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ заборонила українські ліцензії на користування надрами в анексованому Криму

Вівторок, 14 серпня 2018, 00:43

У Росії почав діяти закон, згідно з яким в анексованому Криму анулюються українські ліцензії на користування надрами та вводиться новий порядок їх реєстрації.

Про це повідомляє ТАСС.

Відповідно до закону, право користування ділянками надр, розташованих в Чорному і Азовському морях, буде надаватися за рішенням російського уряду РФ, яке буде прийнято після аукціону.

При цьому, ліцензії на надра Чорного і Азовського морів, видані державними та іншими офіційними органами України до окупації Росією Криму будуть вважатися недійсними.

"Тепер уряд Росії буде приймати рішення про проведення аукціонів по кожній ділянці надр на шельфі Азовського і Чорного морів, про визначення порядку та умов їх проведення, а також про склад та порядок роботи аукціонних комісій", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що новий закон "встановлює такі ж норми надання ліцензій в Криму, які вже діють по всій Росії".

Читайте також: "Шість тонн доказів проти Росії: що передала Україна до Міжнародного суду ООН"

У 2016 році Україна ініціювала спір з РФ про порушення Конвенції ООН з морського права: Київ готовий довести в арбітражі, що Росія порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами у своїх морських акваторіях і на континентальному шельфі в прилеглих до Криму морських зонах, в т.ч. права на природні ресурси континентального шельфу.

У лютому 2018 року Україна подала до Міжнародного трибуналу ООН з морського права меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...