У Мінфіні повідомили, про що говоритимуть з місією МВФ

Вівторок, 14 серпня 2018, 01:05

Міністерство фінансів планує обговорити з місією МВФ продовження співпраці після закінчення програми розширеного фінансування в березні 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну.

"Приїзд нової повної місії Фонду після довгої перерви є свідченням гарного діалогу з багатьох питань, включаючи забезпечення сталої бюджетної політики, утримання дефіциту в рамках затвердженого бюджету, боротьби з корупцією та іншим", - зазначила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Ми зацікавлені обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми в березні 2019 року для забезпечення стабільності та передбачуваності розвитку України для громадян, національного бізнесу та зовнішніх інвесторів", - додала вона.

"Позитивні результати, над досягненням яких Міністерство фінансів працюватиме разом з МВФ, дозволить не тільки поповнити резерви НБУ, а й відкриє шлях до залучення фінансування державного бюджету на пільгових умовах з використанням гарантії Світового Банку (800 млн дол) та макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 1 млрд євро", - заявила Маркарова.

Як повідомлялося, Національний банк очікує отримати від МВФ 2 млрд дол до кінця цього року.

13 серпня стало відомо, що місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період з 6 по 19 вересня 2018 року.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування