Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 15 серпня 2018, 21:13

Усі затримані "податківці Клименка" вийшли на свободу, в Києві перестрілка, п'яний водій збив подружню пару з дітьми – новини, які обговорювали 15 серпня.

Про "податківців Клименка". Усі затримані у так званій справі "податківців Клименка" вийшли з-під варти під заставу або через закінчення строку можливого арешту.

Загалом слідство встановило 50 колишніх та чинних податківців, які нібито були задіяні в корупційній схемі глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка. З них 27 осіб наразі ознайомлюються з матеріалами слідства, завершеного в березні 2018 року.

За понад рік після затримань загальна сума призначеної судом застави зменшилась у десятки разів. Так само повернули і частину арештованого майна, загальна вартість якого становила більше 888 мільйонів гривень. Детальніше, у нашій публікації.

Про стрілянину у Києві. Вранці у Києві біля одного з ринків сталася бійка зі стріляниною, в результаті якої трьох чоловіків було побито, зловмисники втекли на білому мікроавтобусі Mercedes і двох сріблястих автомобілях BMW і Toyota.

На місці події виявили трьох побитих чоловіків. Про поранених пулями тоді відомо не було. Пізніше, поліція затримала двох учасників бійки.

Про ДТП. У середу вранці в Києві водій автомобіля Audi, перебуваючи напідпитку, збив на пішохідному переході подружню пару з двома дітьми і втік з місця ДТП. Травму отримав лише чоловік.

Наразі автомобіліста затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Про мігрантів. Збільшення притоку нелегальних мігрантів до України стає загрозою для державної безпеки країни, повідомив 15 серпня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на тактико-спеціальних навчаннях у Чернігівській області.

За словами Ярового, лише протягом 2 тижнів на території України було виявлено 1167 нелегальних мігрантів.

Про Москаля. Керівництво Закарпатської обласної держадміністрації намагається завадити об’єктивному розслідуванню корупційних схем у Виноградівській райдержадміністрації і чинить тиск на чиновницю, яка на них поскаржилася, заявили у Нацполіції. Якщо що, Закарпатську ОДА очолює Геннадій Москаль.

Про Сенцова. Комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі не прийняла до розгляду два клопотання про помилування українського політв'язня в Росії режисера Олега Сенцова.

Про обвал мосту у Італії. Серед постраждалих унаслідок обвалу моста в італійському місті Генуя є двоє громадян України. Повідомляється, що наразі здоров’ю українців нічого не загрожує, у них багато синців, але вони в безпеці.

Прокурор Генуї Франческо Коцці заявив, що причиною обвалу мосту Моранді була людська помилка.

Про Польщу. Польща внесла українку Людмилу Козловську в Шенгенську інформаційну систему (SIS), що призведе до негайного вислання з ЄС, у той час, як її чоловік, поляк, каже: польський уряд здійснює депортацію у відповідь на його громадську діяльність. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування