Прокурори просять для Януковича 15 років в'язниці

Четвер, 16 серпня 2018, 13:22

Прокурори Головної військової прокуратури у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича завершили виступ у судових дебатах в Оболонському райсуді Києва і просять суд винести вирок у вигляді 15 років в'язниці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що виступи прокурорів Руслана Кравченка і Максима Крима супроводжувалися заявами і вигуками адвокатів, які постійно перебивали їх і вимагали розглянути клопотання про відвід усього складу суду.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб підсилити команду своїх захисників.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.