Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд у справі Януковича перейшов до судових дебатів

Вівторок, 17 липня 2018, 12:30

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича перейшов до судових дебатів.

Про це 17 липня заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко на засіданні Оболонського районного суду.

"За понад рік слухання справи судом було досягнуто ефективного її розгляду. Зокрема, було допитано 52 свідки, 15 з яких за ініціативою сторони захисту, дослідженні десятки томів доказів, переглянуті десятки годин відео- і аудіодоказів, більшість за поданням сторони захисту", - сказав суддя.

За словами Дев'ятко, захист намагається затягнути справу і просить про повторне дослідження уже відомих доказів.

"Суд ухвалив відновити судові дебати. Судові дебати оголошено відкритими", - сказав суддя.

За словами Дев'ятко, суд вислухав всі аргументи сторін і переходить до судових дебатів на наступному засіданні 30 липня.

"Ми ще 6 червня визначилися, що 30 липня переходимо до судових дебатів. Сьогодні жоден із задоволених судом свідків на засідання не з’явився", - пояснив Дев'ятко.

"О 10 годині 30 липня ми розпочнемо судові дебати", - сказав він.

За словами судді, якщо адвокати Януковича не прийдуть на засідання 30 липня, то суддя буде змушений призначити йому державного захисника.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що у справі не було допитано всіх свідків і таке рішення судді "свідчить про прагнення пришвидшити справу".

Як повідомлялося, раніше суддя заявляв, що свідків допитуватимуть з 16 по 20 липня, а 30 липня розпочнуться судові дебати.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування