Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд наказав змінити захисника Януковичу

Середа, 1 серпня 2018, 18:06

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича наказав надати йому нового безоплатного адвоката.

Таке рішення ухвалив Оболонський районний суд Києва на засіданні в середу.

"Замінити захисника іншим адвокатом... Забезпечити його безперервну участь", – вирішила колегія на чолі з суддею Владиславом Дев'ятком.

Суд посилався на те, що адвокат Віктор Овсянников від центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги три рази в середу "самовільно залишив засідання".

"Участь захисника є обов'язковою. Суд зобов'язаний забезпечити право на захист", – наголосила колегія.

Тепер центр безоплатної правової допомоги має надати Януковичу нового безоплатного адвоката.

Також головуючий Дев'ятко сказав, що суд пропонує новому захиснику "завчасно приступити до ознайомлення з матеріалам". Перед цим на засіданнях державний адвокат Овсянников просив надати йому час для ознайомлення зі справою.

Наступне засідання призначили на 10 годину 16 серпня.

В середу 1 серпня у засіданні двічі оголошували перерву. Суд намагався перейти до дебатів, надаючи слово прокурорам.

Однак захист кожного разу намагався заявити різні клопотання, зокрема, про допит свідків, відкладення судового розгляду, надання матеріалів справи на ознайомлення тощо. Після цього адвокати залишали залу засідання.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. 

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня, і в цей день показово прийшли у порожній суд.

Натомість на засідання 30 липня адвокати Януковича не з'явились, через що дебати перенесли на 31 липня. 

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...