Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Догхантеру Святогору світить до 5 років

П'ятниця, 17 серпня 2018, 18:07
Догхантеру Святогору світить до 5 років

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, якого підозрюють  у закликах до розправи над бездомними тваринами.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі відомства.

У прокуратурі традиційно не називають імені зловмисника, але УП відомо, що мова йде про догхантера Олексія Святогора.

Досудове розслідування стосовно 43-річного киянина за фактом вчинення кримінальних правопорушень за ч. 2, ч. 3 ст. 300 ККУ (виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості) завершене.

"Згідно з висновками експертизи, яка проводилась в межах даного кримінального провадження, публічні виступи та висловлювання вказаної особи кваліфіковано як такі, що пропагують культ насильства та жорстокості до бездомних тварин, заклики до їх вбивства та підбурювання інших осіб до скоєння подібних дій", - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що сторони у кримінальному провадженні ознайомились з матеріалами досудового слідства.

"Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - підсумували у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією творів, кіно- та відеопродукції, що пропагують культ насильства і жорстокості, засобів їх виготовлення і демонстрування.

8 червня 2018 року стало відомо про затримання Святогора. Того ж дня його відпустили додому.

Чоловік не раз відкрито заявляв, що вбиває бездомних собак.

11 червня суд взяв догхантера під варту на два місяці без права на заставу.

5 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив Святогору запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце свого проживання до 7 серпня.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування