"Хто замовив Гандзюк?": У Львові арештували графітчика, який поранив поліцейського

П'ятниця, 17 серпня 2018, 19:35

У Львові арештували чоловіка, який ножем поранив поліцейського під час затримання за графіті.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

"За рішенням суду 20-річного львів’янина взято під варту без права внесення застави терміном на 60 діб", - йдеться в повідомленні.

Вранці 17 серпня у поліції заявили, що під час комплексного відпрацювання міста оперативники помітили двох осіб, які в центрі міста малювали графіті.  

"Під час затримання один із втікачів заподіяв 33-річному оперуповноваженому ножове проникаюче поранення", - зазначали правоохоронці.

Також у ранішньому повідомленні вказувалося, що "життю оперативника нічого не загрожує, стан його стабільний".

Однак пізніше у прес-службі заявили, що "капітана поліції прооперовано, його стан стабільно важкий".

Затриманих двох 20-річних мешканців Львова доставили у відділ поліції.

А за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Відзначається, що іншого учасника події притягнули адміністративної відповідальності за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) та ст.152 (порушення правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП.

Водночас лідер націоналістичного руху С14 Євген Карась повідомив, що затримані поліцією – графітчики, які малювали трафаретні написи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

За його словами, хлопці не знали, що до них під'їхали поліцейські, оскільки на авто не було пізнавальних знаків, а правоохоронці були не в уніформі.

 "Під час нанесення чергового напису на паркані біля активістів різко зупинилося чотири автомобілі і звідти вискочила група чоловіків. Вони відразу кинулися бити хлопців. Одного з хлопців звалили на асфальт і вдарили ногою в голову. Інший підняв руки до голови і намагався захиститися руками від ударів, але його теж почали гамселити. В ході сутички один з нападників отримав легке ножове поранення. Активістів посадили до автомобілів і повезли", - написав Карась.

Він додав, що лише в авто невідомі чоловіки сказали, що вони працівники карного розшуку поліції Львова.

"На жодному з чотирьох автомобілів і на жодному з чоловіків не було символіки поліції. Під час нападу на активістів оперативники не вимагали "припиніть малювати", не кричали "поліція" і не зробили нічого, щоб ідентифікувати себе як представники закону, а не банди", - розказує свою версію подій Карась.

"Поліцейські дуже злі на політичну активість хлопців і трафаретну кампанію по Гандзюк. Звідки галицьким операм поліції мати симпатії до херсонських замовників по Каті Гандзюк з ментовки – важко навіть уявити", - відзначив Карась.

Крім того, лідер С14 наголошує, що "в поліції спочатку сказали, що оперативник отримав дрібний поріз, а пізніше "почали фабрикувати "переживаємо за життя"".

Активісти, які стежать за справою Гандзюк і ведуть відповідну сторінку у соцмережі, поставили правоохоронцям низку питань з цього приводу.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування