Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцов втрачає надію і не вірить у звільнення – сестра

П'ятниця, 17 серпня 2018, 23:38

Український політв’язень Олег Сенцов, що 96-ий день голодує в російській колонії, більше не вірить у те, що звільнення наближається.

Про це заявила в коментарі агенції AFP двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан.

"Він втрачає надію", – сказала вона із посиланням на лист від брата, отриманий тиждень тому.

У листі, за її словами, Сенцов пише, що відчуває "близький кінець".

"У листі він написав мені, що ми більше не повинні говорити йому, що свобода наближається, він більше не вірить", – цитує Каплан AFP.

За словами сестри Сенцова, вона чекає, коли західні лідери чинитимуть тиск на Москву і "знайдуть якийсь важіль для звільнення Олега й інших політичних в'язнів".

"Такий важіль дійсно існує, я в цьому впевнена", – зазначила вона.

"Ми не можемо опускати руки, поки Олег продовжує бій. Це було б зрадою як Олега, так і людей, які докладають таких величезних зусиль, щоб реалізувати його звільнення", – додала Каплан.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Перший віце-спікер Верховної Ради уповноважений президента України Тристоронньої контактній групі врегулювання кризи на Донбасі Ірина Геращенко відзначала, що особисте звернення з клопотанням про помилування не є обов'язковою умовою.

Геращенко нагадала, що відсутність особистої чолобитною не завадила Путіну помилувати Надію Савченко.

Ще одні політичні в'язні Кремля Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров не писали ніяких прохань про помилування. Їх вдалося звільнити за сприяння турецької сторони.

Український режисер, незаконно засуджений в РФ, міститься в російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...