Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Путін і Меркель озвучили теми розмови перед зустріччю: Україна, газ, Іран

Субота, 18 серпня 2018, 20:34
Путін і Меркель озвучили теми розмови перед зустріччю: Україна, газ, Іран

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін озвучили теми, які планують обговорити піл час зустрічі 18 серпня у замку Мезеберг.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", Меркель заявила, що хотіла б обговорити з президентом РФ правозахисну тематику.

"Ми поговоримо про актуальні питання прав людини", - заявила Меркель, зазначає росЗМІ. 

Також Меркель заявила про намір обговорити розміщення місії ООН на Донбасі і констатувала відсутність там стабільного перемир'я.

"Ми маємо працювати над тим, щоб знайти рішення. Це стосується, по-перше, питання України. Над цим уже досить довго працюємо. Основа є і залишається - це "мінські домовленості". Хоча потрібно констатувати, що у нас поки немає стабільного перемир'я", - заявила Меркель перед початком переговорів з Путіним.

"Я сподіваюся, що зараз, до початку нового навчального року, зробити нову спробу забезпечити перемир'я. І сьогодні поговоримо і про заснування ООНівської місії, яка змогла б грати свою роль у мирному процесі. Німеччина готова нести тут відповідальність", - зазначила канцлер. 

Канцлер ФРН також додала, що вони обговорять поставки газу в ЄС через Україну.

"У контексті України ми поговоримо і про транзит газу. Я вважаю, що навіть після запуску "Північного потоку-2" Україна має продовжити грати свою роль у газовому транзиті до Європи", - сказала Меркель.

У свою чергу Путін заявив, що РФ "готова і далі працювати над врегулюванням української кризи", пише ТАСС.

"Ми, звичайно, будемо говорити і про Україну. У контексті врегулювання української кризи, яка ніяк не просувається, маємо підкреслити безальтернативність реалізації мінських угод, відзначити нашу зацікавленість в роботі у рамках "нормандського формату" і контактної групи, готовність і далі сприяти спеціальній моніторинговій місії ООН", - заявив Путін.

Також він зазначив, що "Північний потік 2" - виключно економічний проект і він не закриває можливості продовження транзитних поставок російського газу через територію України".

"... Головне - щоб цей транзит український, він традиційний для нас, відповідав економічним вимогам, був економічним у всіх сенсах цього слова", - заявив він.

Також Путін закликав Європу "активізувати надання гуманітарної допомоги районам Сирії, куди вже можуть повернутися біженці" та повідомив, що під час зустріч буде порушено тему Ірану.

Напередодні канцлер Німеччини заявила, що не очікує від зустрічі з президентом РФ якихось конкретних результатів.

За словами речника німецького уряду, Меркель і Путін говоритимуть про врегулювання конфлікту у Сирії, ситуацію на сході України та питання енергетики.

У Кремлі заявляли, що 18 серпня Путін і Меркель обговорять американські санкції, конфлікт у Сирії, Україну, а також питання економічного співробітництва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування