На параді у Києві покажуть модернізований танк "Ятаган"

Вівторок, 21 серпня 2018, 13:30

У Києві, під час урочистих заходів до Дня Незалежності 24 серпня буде продемонстрований бойовий танк Т-84-120 "Ятаган".

Про це повідомляє  Укроборонпром.

Зазначається, що "Ятаган" – основний бойовий танк, який оснащений 120 мм гарматою у відповідності до прийнятого у країнах НАТО стандарту.

За даними концерну, інженери ДП "ХКБМ ім. Морозова" з нуля розробили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами за стандартом НАТО.

"Новий механізм заряджання працює за конвеєрним принципом і розміщений у спеціальному відсіку в задній частині башти. Цей відсік відокремлений від екіпажу та має спеціальні вишибні панелі, що дозволяє максимально підвищити безпеку екіпажу та повністю відповідає рішенням конструкторської школі країн-членів НАТО", - йдеться у заяві.

"Використання такої танкової гармати значно розширює номенклатуру боєприпасів, які можуть використовуватись Т-84-120. Мова не тільки про снаряди, що можуть виготовлятися на новій технологічній лінії, яка встановлена на ДАХК "Артем", а й боєприпаси виробництва країн-членів НАТО", - додали в "Укроборонпромі".

 
фото з сайту "Укроборонпрому"

Повідомляється, що "Ятаган" також має високі ходові характеристики.

Так, завдяки 1200-сильному дизельному двигуну 48-тонна машина розганяється до 65 км/год. Питома потужність Т-84-120 складає 26 к.с./т, що, за даними розробників,, значно вища за показники не тільки Т-64, Т-72 чи російського Т-90, а й деяких сучасних танків країн Альянсу.

Також зазначається, що за захист танка відповідає не тільки багатошарова броня, а й сучасні засоби динамічного захисту "Ніж" та комплекс електронно-оптичної протидії від керованого озброєння. Що у сукупності робить "Ятаган" захищеною, маневреною машиною з потужною зброєю.

В "Укроборонпромі" додають, що загалом, конструкторські і технологічні рішення, які були відпрацьовані під час розробки Т-84-120 "Ятаган" ще у 2000-х роках, дозволяють вести мову про можливість поступової модернізації вже наявного парку українських танків і розробку нових зразків бронетанкової техніки, як під уже існуючі 120 мм артилерійські системи, так і перспективні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування