Майкла Коена відпустили під заставу у 500 тисяч доларів

Середа, 22 серпня 2018, 06:18

Екс-адвоката Дональда Трампа Майкла Коена, який визнав себе винним за 8 пунктами звинувачення, федеральний суд Манхеттена відпустив під заставу у 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє AP.

Зазначається, що вирок у справі Коена оголосять 12 грудня.

Як повідомлялось, екс-адвокат президента США під присягою заявив, що пішов на злочин за дорученням Трампа.

Коен підкреслив, що "в координації і за вказівкою кандидата на федеральний пост" запобіг публікації інформації, яка могла завдати шкоди кандидату і його передвиборчій кампанії.

За словами федерального судді, "він заявив на судовому засіданні, що заплатив 130 і 150 тис доларів двом жінкам з основною метою вплинути на вибори".

Коен не назвав жіночі імена та прізвище Трампа, але суми виплат відповідають платежам за мовчання щодо сексуального зв'язку з Трампом порноакторці Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал безпосередньо перед виборами.

"Якщо ці платежі були злочином для Майкла Коена, то чому вони не були злочином для Дональда Трампа?", - написав у Twitter адвокат Коена Ленні Девіс.

Особистий адвокат Трампа Руді Джуліані заявив, що "у справі Коена немає жодних звинувачень проти президента".

Даніель Петалас, колишній прокурор Міністерства юстиції, сказав, що "Трамп як президент має захист, але якщо це правда і він намагався вплинути на вибори, то це - федеральний злочин".

Раніше повідомлялось. що Коен уклав угоду зі слідством.

За даними New York Times, одне з обвинувачень на адресу Коена стосується фінансових махінацій на суму в 20 млн доларів. За даними газети, він міг приховати справжні відомості про своє майно заради отримання позик на цю суму для розвитку бізнесу у сфері таксі, з яким пов'язана його сім'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування