У Києві спіймали підпільного зброяра, що крав деталі з інституту ЗСУ

Середа, 22 серпня 2018, 19:35

Правоохоронці затримали киянина, який обладнав у столиці збройну майстерню, а комплектуючі крав зі складів Київського інституту сухопутних військ.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

За її даними, до кримінального бізнесу причетний 42-річний уродженець Киргизстану, який зараз мешкає в Києві. Чоловік в минулому закінчив Київський інститут сухопутних військ за спеціальністю інженера-конструктора, де потім певний час працював. Офіційно він зараз працює приватним підприємцем з техобслуговування та ремонту автомобілів.

"На території гаражного кооперативу, що у Солом’янському районі столиці, чоловік обладнав справжню майстерню по ремонту та переробці різного роду зброї, в тому числі автоматичної вогнепальної", - розповідають у прес-службі.

 

За інформацією правоохоронців, більшість комплектуючих та вже зібраних зразків зброяр поцупив саме зі складів інституту, в якому навчався, ще частину - замовляв через налагоджений канал.

Зазначається, що під час обшуку в гаражі чоловіка знайшли 3 автомати Калашникова, пістолет системи Стєчкіна, пістолет Макарова, пістолет КОМПАКТ, револьвер Магнум, 3 пістолети Блоу Магнум, пістолет без ударноспускового механізму Магнум, 2 гранати РГД-5 і запали до них,19 магазинів до автомату Калашникова, 6 магазинів до пістолетів, комплектуючі частини до автоматів та пістолетів, майже 400 набоїв різного калібру, 3 ракетниці, 2 арбалети і 23 стріли та порох.

 

Згідно з повідомленням, самого підпільного зброяра посадили до СІЗО, йому інкримінують злочини за статями 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу.

Крім того, поліція намагається встановити спільників затриманого та його клієнтів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування