Київ заявив у Мінську про нову російську зброю на Донбасі

Середа, 22 серпня 2018, 20:44

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську висловила обурення тим, що бойовики використовують російські підривні пристрої "Охота".

Про це повідомила у Facebook речниця учасника групи Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Предметом особливого обурення українських представників стало виявлення на Донбасі мін, яких ніколи не було в Україні – йдеться про комплект "Охота", чиє встановлення потребує високої фахової підготовки", - наголосила вона.

За словами Оліфер, цей пристрій використовується всупереч усім міжнародним конвенціям щодо застосування протипіхотних мін, адже він вбиває та ранить десятки людей.

Вона повідомила, що 8 серпня СММ ОБСЄ зафільмувала просування на територію України автоколон російської армії, яке відбулося через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, а 10 серпня СММ вперше зафіксувала наявність в ОРДЛО одразу 4 різних систем радіоелектронної боротьби виробництва РФ – "Леєр", "Красуха", "Биліна", "Репелент-1".

"Ці та інші докази присутності в ОРДЛО українська сторона порушила під час роботи у Мінську перед представниками РФ", - зазначила речниця Кучми.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування