МЗС змінило правила для працівників посольств після скандалу з контрабандою

Четвер, 23 серпня 2018, 11:47

МЗС України унормувало правила виїзду працівників посольств за межі країни перебування після скандалу з колишнім першим секретарем посольства Словаччині Оксаною Ліщишин.

Про це розповів державний секретар МЗС Андрій Заяць в інтерв’ю "Європейський правді".

"Після ситуації з Ліщишин ми унормували правила виїзду працівників, у тому числі й у приватних справах, за межі країни перебування. Контроль над печаткою посольства був посилений, тому що саме відсутність належного контролю дозволила засвідчити документи (повідомлялося про підроблену ноту, виписаною Оксаною Ліщишин на свого чоловіка, який вивозив з України мікроавтобус, повний цигарок. – ЄП)", - сказав він.

Ліщишин стала відомою через участь її чоловіка у контрабанді цигарок під виглядом "дипломатичного вантажу".

Заяць нагадав, що Ліщишин була звільнена за порушення присяги державного службовця та позивалася до МЗС, намагалася відновитися на посаді.

"Суд першої інстанції та апеляційна інстанція підтвердили правомірність звільнення. Зараз позивачка подала касаційну скаргу до Верховного суду, де справа і розглядається", - сказав він.

Водночас Ліцишин не вдалося притягнути до кримінальної відповідальності.

"МЗС не є стороною кримінального провадження, але, за нашою інформацією, вона справді була виправдана і справа для неї закінчилася добре, а от для іміджу МЗС – не дуже", - зазначив Заяць.

Читайте також: "Пригоди "дипломатів-контрабандистів": як виправдати себе і відсудити 900 тисяч у держави".

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News