Лідер опозиції Молдови написав Порошенку через затриманого в Україні активіста

Четвер, 23 серпня 2018, 17:32

Лідер молдовської опозиційної партії "Платформа Гідність і правда" (DA) Андрій Нестасе оприлюднив відкритого листа президенту України Петру Порошенку у зв’язку із затриманням активіста DA Руслана Вербицького на українському кордоні при виїзді з Молдови.

У листі, опублікованому на його сторінці у Facebook, Нестасе пише, що "підконтрольні агонізуючому режиму молдовські спецслужби вирішили використати для своїх цілей допомогу окремих структур з України".

Напередодні на українському прикордонному КПП Паланка-Маяки-Удобне при виїзді з Молдови було затримано активіста DA Руслана Вербицького, повідомляє видання NewsMaker. Під кузовом його автомобіля українські прикордонники виявили 60 патронів калібру 7,62 до автомата Калашникова.

Вербицький стверджує, що патрони йому підкинули, а його затримання може бути пов'язане з його політичною діяльністю. У неділю в Кишиневі відбудеться великий мітинг опозиції, одним із організаторів якого є Вербицький.

Андрій Нестасе у своєму листі пише, що ця історія має негативний вплив не тільки на репутацію українських правоохоронних органів, а й на самого президента України.

"Пане Президенте, ця акція не просто кидає тінь на Вашу репутацію, в умовах коли багато експертів і журналісти весь час підкреслюють, що Ви за першим дзвінком виконуєте прохання Плахотнюка. Ця безглузда витівка робить смішною всю Україну. Ніхто не зможе раціонально пояснити необхідність ввезення до воюючої країну з величезною кількістю зброї 60 патронів з Молдови", - пише Нестасе.

Політик висловив сподівання, що цей інцидент на митниці стався без свідомої участі українських правоохоронних органів і українські спецслужби швидко розберуться в суті "провокації наших молдовських колег".

У своєму пості Нестасе пише, що затримання Вербицького є одним із способів "розправи" правлячого режиму напередодні опозиційного мітингу.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування