Дуда запевнив Україну у підтримці та нагадав про потребу діалогу щодо історії

П'ятниця, 24 серпня 2018, 08:50

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив Україну у підтримці її євроатлантичних прагнень і реалізації "амбітних внутрішніх реформ", а також нагадав про необхідність діалогу щодо спільної історії. 

Про це йдеться у його привітанні на адресу президента України Петра Порошенка та українців із 27-ю річницею Незалежності.

"Хочу запевнити у повазі до Українського Народу, який наполегливо будує незалежну державу і готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права і збройної агресії з боку сусіда", - зазначив Дуда. 

"Хочу наголосити на незмінній підтримці Польщі суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів... Декларую подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС і НАТО, а також підтримку в реалізації амбітних внутрішніх реформ, що наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях", - заявив президент Польщі.

Також він висловив надію на досягнення "позитивних результатів в діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії".

"Переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України має будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей", - зауважив Дуда. 

У свою чергу президент України подякував колезі за привітання та зазначив: "Свобода, Воля і Незалежність ніколи не давалися Україні легко. І хоча за право бути незалежними ми платимо високу ціну,  ми –  ... незалежна держава, єдина неподільна Україна".

24 серпня з нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України у центрі Києва відбудеться військовий парад, участь у якому братимуть, окрім українських військових, делегації з 18 країн. У параді буде задіяно військову техніку, у тому числі нові зразки озброєння. Під час параду Хрещатиком пройдуть також підрозділи від 15 країн-партнерів. 

На святкуваннях буде присутній президент України та повноважний представник президента США

Вранці 24 серпня президент Петро Порошенко разом з родиною присутній на молебні за Україну, що проходить у Софійському соборі.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News