Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін відправив до Білорусі "посла війни", від якого раніше відмовилася Україна

П'ятниця, 24 серпня 2018, 12:27
Путін відправив до Білорусі посла війни, від якого раніше відмовилася Україна

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про призначення повпреда президента у Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича надзвичайним і повноважним послом РФ у Мінську.

Як повідомляє "Интерфакс", відповідний документ розміщено на єдиному порталі правової інформації.

За даними білоруських ЗМІ, Бабич може отримати статус спецпредставника президента РФ у Білорусі.

"За словами близьких до влади людей, це, фактично, генерал-губернаторство або статус, дуже близький до того ... Якщо Бабич приїде в статусі спецпредставника, це стане свідченням особливої уваги до процесів в Білорусі і бажання мати ще більший вплив на те, що у нас відбувається, в інтересах російської сторони ", - пише "Наша ніва".

Раніше Бабич обіймав посаду першого заступника голови адміністрації Іванівської області, керівника представництва адміністрації Іванівської області при уряді РФ.

Згідно з офіційною біографією, "проходив службу на командних посадах у Повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, брав участь у бойових діях". Брав участь у придністровському конфлікті та у Першій чеченській війні, отримав медаль "За відвагу".

У 1995 році Бабич очолив ВАТ "Промислова компанія "Концерн "Антей", 100% акцій якого було закріплено у федеральній власності. Концерн спеціалізувався на виробництві ракетних систем "С-300" і "Тор". Зараз це "Концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей".

З листопада 2002 року до лютого 2003 р. був головою уряду Чеченської республіки. 

"На той момент там ще тривала партизанська війна. Пробув до лютого 2003 року, лише 3 місяці, але із завданням впорався - 23 березня 2003 року у Чечні було проведено референдум за новою Конституцією, згідно з якою республіка стала суб'єктом Російської Федерації", - пише "Наша ніва".

З лютого до грудня 2003 року - помічник директора прикордонної служби ФСБ, помічник міністра економічного розвитку і торгівлі РФ.

У 2003 році Бабич був обраний депутатом Держдуми, був членом фракції "Єдина Росія", заступником голови комітету Держдуми з оборони.

У грудні 2011 року був призначений повпредом президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі.

У 2016 році кандидатура Бабича вносилася на розгляд на пост посла РФ в Україні, після того, як Путін відправив у відставку посла РФ в Україні Михайла Зурабова. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопова.

Однак Україна відмовилася прийняти Бабича як повноважного представника Росії.

Російські опозиціонери - екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов та політичний емігрант Ольга Курносова, застерігали президента Петра Порошенка від узгодження кандидатури Бабича в якості посла РФ в Україні.

За словами Курносової, Бабич - колишній військовий і висунення саме його на посаду посла свідчить, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні.

"Бабич - це остання людина, від якої була б користь як дипломата. У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового - це як плювок в обличчя", - заявляла вона.

У липні 2016 р. Путін провів масштабні кадрові перестановки: змінив керівництво п'яти федеральних округів, чотирьох регіонів і Федеральної митної служби. За підрахунками "Медузи", серед 85 глав регіонів Росії - 16 силовиків, тобто кожен п'ятий служив в МВС, ФСБ, ФСО, КДБ, прокуратурі або Міноборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування