Україна хоче виробляти зброю спільно з Британією

П'ятниця, 24 серпня 2018, 20:34

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила зацікавленість у створенні можливостей для спільного виробництва зброї та військової техніки на території України за участі британських компаній.

Про це йшлося під час її зустрічі з заступником голови Палати лордів, державним міністром з питань оборони Великої Британії графом Хоу (Фредерік Річард Пенн Керзон), повідомляє прес-служба уряду.

"Ми вважаємо, що українсько-британське військово-технічне співробітництво, особливо в галузі виробництва  високотехнологічної зброї, може мати значний потенціал", - сказала Климпуш-Цинцадзе, зазначивши, що для цього Україні потрібно продовжити активні реформи у сфері оборонної промисловості.

Від УП: Раніше прес-служба уряду повідомила, що Климпуш-Цинцадзе і граф Хоу "обговорили перспективи спільного виробництва зброї та військової техніки на території України за участі британських компаній", однак пізніше повідомлення було виправлено.

Віце-прем’єр також висловила сподівання, що уряд Великої Британії відіграватиме більш активну роль у міжнародних зусиллях, спрямованих на розблокування пропозиції з розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Сторони також обговорили дієвість санкцій проти Росії та хід імплементації Мінських домовленостей. Крім того, було обговорено проблематику з реагування та прогнозування гібридних загроз, інформаційного впливу та кібератак.

"У нас спільне розуміння щодо загроз та викликів безпеці, і Британія вдячна Україні за можливість отримати досвід ефективної боротьби у цьому", - зазначив державний міністр Великої Британії.

Сторони також торкнулися рішення Спеціальної конференції з хімічної конвенції у відповідь на хімічні напади в Солсбері та Сирії.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна підтримує це рішення, і міжнародне співтовариство повинно продовжувати працювати разом, щоб захистити міжнародну систему, яка базується на правилах нерозповсюдження.

"Своєю чергою граф Хоу виловив вдячність уряду України за реакцію на трагедію в Солсбері, а також за підтримку Великої Британії в Гаазі у ході роботи зазначеної конференції", - йдеться в повідомленні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування