Папа Римський визнав "провал" у боротьбі з педофілією священиків

Субота, 25 серпня 2018, 20:07

Папа Римський Франциск І визнав провальними дії Римо-католицької церкви у боротьбі з проявами педофілії серед священиків.

Про це він заявив 25 серпня під час промови в Дубліні в рамках свого візиту до Ірландії, пише DW.

"Провал церковної влади - єпископів, релігійних предстоятелів, священиків та інших - дати адекватну відповідь цим огидним злочинам призвів до справедливого обурення, а також лишається причиною болю та ганьби для католицької громади", - зазначив Франциск. 

Він запевнив, що поділяє обурення та висловив рішучість будь-що позбавити церкву цієї "напасті".

Попри таку заяву Папа Римський не навів жодної деталі щодо того, до яких саме заходів Ватикан вдаватиметься з метою покарання єпископів, котрі не змогли захистити свою паству від злочинів педофілів-священиків. 

У свою чергу керівник ірландського уряду Лео Варадкар закликав Франциска скористатися своїм авторитетом, щоб домогтися "справедливості та правди" у випадках наруги над дітьми священиками Римо-католицької церкви не тільки в Ірландії, а й скрізь у світі. Варадкар наголосив, що, крім слів, "мають бути й вчинки".

За останнє десятиліття Ірландія пережила низку викриттів, які показали, що тисячі дітей стали жертвами сексуального насилля з боку священиків, а церковні ієрархи покривали ці злочини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування