Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ поставив рекорд з притоку іноземних туристів

Понеділок, 27 серпня 2018, 13:36

Цього літа Київ поставив чотирирічний рекорд з прибуття іноземних туристів.

Про це повідомив начальник управління туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко на прес-брифінгу в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, місто планує за підсумками 2018 року збільшити приплив іноземних туристів на 25% в порівнянні з 2017 роком - до 2 млн осіб.

"У нас на цей рік план - 2 млн іноземних туристів. Цього року ми майже наблизилися до рівня 2013 року. Це літо стало рекордним за останні чотири роки. За півроку-2018 Київ відвідало понад 850 тис. іноземних туристів, тоді як в аналогічний період 2013 року - 660 тис.", - сказав він.

Тараненко розповів, що "портрет" туристів Києва в останні роки змінився: якщо в 2013-2014 рр. більше 50% з них були з Росії та пострадянських країн, то в останній рік в п'ятірку вийшли Білорусь, Ізраїль, США, Німеччина і Туреччина.

"На перше місце вийшла Білорусь, і це виключно тому, що велика кількість білорусів приїжджає до Києва, оселяється тут на добу-дві, а потім їде до берега Чорного моря, тобто, це - короткостроковий туризм. Ізраїль зростає щороку, а завдяки поверненню круїзів до Києва до нас їдуть представники туристичного кластера США і Німеччини. Туреччина завжди в п'ятірці. Зростає також потік з Італії, Франції та Великобританії", - зазначив начальник управління туризму КМДА.

За його даними, останнім часом збільшується сегмент іноземних leisure-туристів.

Як пояснив Тараненко, співвідношення "традиційних" туристів до "подієвих" і бізнес-подорожуючих в першому півріччі-2018 склало 40% до 60%, тоді як в 2017 році бізнес-туризм становив 70% від усього потоку. За його словами, це вирівнює заповнюваність готелів в leisure-сезон (з травня по жовтень) і в традиційний тревел-бізнес-сезон (вересень-травень).

"У цілому готелі почуваються набагато краще, ніж в попередні роки. Середня заповнюваність з травня по вересень - 45-50%", - зазначив начальник управління туризму.

За його даними, заповнюваність тризіркових готелів і хостелів у Києві склала до 90%, що пояснюється низькою ціною - 10-50 євро за ніч. Заповнюваність чотиризіркових готелів була на рівні 65-70%, п'ятизіркових - 50-55%

"Звичайно, на це вплинули заходи на зразок фіналу Ліги чемпіонів, але це тільки початок туристичного сезону - фінал був на початку травня. Весь туристичний сезон у нас були заходи різного рівня, вони відбувалися на регулярній основі, при цьому туристичний потік зростав. "Подієвий туризм" є пріоритетним для Києва", - сказав Тараненко.

За його інформацією, туристичної збір Києва за підсумками 2018 року становитиме близько 30 млн грн.

"Наше управління підготувало дві поправки до закону, щоб збільшити процентну ставку туристичного збору: хочемо закріпити її не як 1% від суми (вартості нічного перебування туриста в готелі – ред.), а прив'язати до мінімальної зарплати, як це роблять в Європі. Якщо ці поправки будуть прийняті, Київ зможе збирати більше 100 млн грн туристичного збору", - заявив він.

Тараненко також повідомив, що управління туризму КМДА запустило безкоштовну "гарячу лінію" для туристів з номером 6116. У планах - встановити у місті нові туристичні пілони і покажчики, а також взяти участь у трьох туристичних виставках у Сінгапурі, Лондоні й Барселоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...