У Києві викрили аферистку, яка здавала на OLX "липове" житло

Понеділок, 27 серпня 2018, 13:54

У Києві викрили аферистку, яка під приводом здачі в оренду житла ошукала громадян на 50 тисяч гривень.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури

Правоохоронці затримали уродженку міста Харків, яка під приводом здачі в оренду житла на території міста Києва обманом заволодівала грошовими коштами громадян.

Так, протягом липня – серпня 2018 року на сайті "OLX" зловмисниця розміщувала оголошення про здачу в оренду квартир, ціни на які були значно нижчими, ніж ринкові.

Надалі жінка орендувала офісне приміщення на вул. Малевича, 83, куди запрошувала потенційних клієнтів. Після укладання договору громадяни сплачували їй кошти за перший місяць проживання, однак потрапити до житла за наданою адресою вже не могли.

На мобільний телефон шахрайка не відповідала, а повернувшись до її офісу громадяни з’ясовували, що "ріелтор з оголошення" там уже не знаходиться.

Таким чином, за вказаний період зловмисниці вдалося ошукати близько 10 громадян на суму понад 50 тисяч гривень.

Наразі затриманій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України (шахрайство) та обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Досудове розслідування триває.

Одночасно правоохоронці звертаються до всіх громадян, які стали жертвами шахрайства, повідомити про такі факти Голосіївське управління поліції ГУ НП в м. Києві (чергова частина (044) 525-04-04).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування