Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд змусив НАБУ з'ясувати джерела збагачення Геращенка

Вівторок, 28 серпня 2018, 15:39
Суд змусив НАБУ з'ясувати джерела збагачення Геращенка

Солом’янський райсуд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро розпочати розслідування стосовно джерел збагачення народного депутата Антона Геращенка.

Про це повідомляє програма "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Зазначається, що в ухвалі йдеться про ймовірне вчинення народним депутатом Антоном Геращенком кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення").

Вказується, що відповідне рішення суд виніс 27 серпня і зобов'язав НАБУ протягом доби внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також повідомляється, що ухвала оскарженню не підлягає.

Раніше, журналісти з’ясували, що Антон Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 квадратів за гроші свого тестя Олексія Шамбура.

Повідомлялося, що 62-річний тесть до 2016-го року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270-ти тисяч гривень за підприємницьку діяльність і не міг сплачувати близько 3-х тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Сам Антон Геращенко орендувати квартиру не міг - в декларації його дохід - більше 100 тисяч гривень на рік.

З цією інформацією юристи проекту "Тисни" звернулись до НАБУ, однак у бюро спочатку відмовилися розслідувати кейс нардепа через "брак фактичних обставин".

Згодом юристи звернулись до суду, який і зобов’язав НАБУ відкрити провадження.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування