Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Водія, який збив на смерть підлітка в Харкові, звільнили в залі суду

Вівторок, 28 серпня 2018, 18:29
Тигран Енгибарян
NEWSROOM

Апеляційний суд Харкова задовольнив апеляцію захисту Тиграна Енгибаряна, який взимку збив на смерть 17-річного хлопця на Салтівському шосе, і відпустив його в залі суду.

Про це повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду.

Апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції, який в квітні засудив водія до 3 років позбавлення волі.

Суд призначив нове покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки і з забороною керувати транспортними засобами ще на 3 роки.

Підсудний зобов'язаний "періодично з'являтися для реєстрації в уповноважений орган з питань пробації; повідомляти про зміну місця проживання або навчання; на виїжджати за межі України без узгодження".

Як пише місцеве видання Status Quo, прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик зазначила, що "рішення апеляційної інстанції набирають законної сили з моменту їх проголошення, тому засуджений був звільнений з-під варти в залі суду".

Відзначають, що сторона звинувачення планує подати касаційну скаргу після того, як в прокуратуру надійде повний текст рішення і процесуальні керівники його вивчать.

Текст рішення оприлюднять 3 вересня. Після цього у прокуратури буде три місяці для оскарження.

23 квітня Московський районний суд Харкова засудив 18-річного Тиграна Енгибарян, який на смерть збив 17-річного хлопця, до 3 років позбавлення волі.

Прокуратура просила для підсудного призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років.

Однак суд врахував, що водій визнав свою провину і те, що мати загиблого підлітка прийняла грошову компенсацію від сім'ї Енгибаряна і відмовилося від позову.

16 січня на Салтівському шосе водій Toyota Camry збив на пішохідному переході Володимира Віношкіна та зник з місця події. Удар був такої сили, що пішохід двічі перевернувся в повітрі. Від отриманих травм підліток помер.

Через кілька годин поліції вдалося розшукати машину, а потім до правоохоронців прийшов і сам водій. Слідчі відкрили проти 18-річного Тиграна Єнгібаряна кримінальні провадження за статтями 135 ("залишення в небезпеці") і 286 ("порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть людини").

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування