Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС заявили, що закупівля "гелікоптерів Авакова" у Франції вигідна

Вівторок, 28 серпня 2018, 23:27

Кредитна угода про закупівлю французьких вертольотів вигідна для санітарних, рятувальних, спостережних цивільних місій МВС.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, передає прес-служба МВС.

"МВС України здивоване коментарем Посла Україні у США В. Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС у співпраці із французькою компанією Airbus Helicopters", - зазначив Гончаров.

За його словами, відповідна угода схвалена президентом України, урядами України і Франції та ратифікована Верховною Радою.

"Окрім безпосередньої закупівлі Україною 55-ти вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів та створить новий сервісний центр для обслуговування авіапарку", - заявляють в МВС.

У міністерстві стверджують, що до цього в Україні не існувало єдиної служби, яка б комплексно, та оперативно здійснювала аеромедичну евакуацію, проводила рятувальні операції, підтримувала громадський порядок, охороняла державний кордон й пильнувала безпеку на дорогах.

За словами Гончарова, завдяки французьким гелікоптерам, МВС зможе евакуювати хворих та травмованих та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях.

"Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері із нашими стратегічними партнерами, особливо таким надійним союзником як США. Але піддавати сумніву вже укладені двосторонні угоди із іншими країнами не є продуктивною позицію дипломата, а надто - коли це не є сферою його компетенції та відповідальності", - додав Сергій Гончаров.

Раніше посол України у Сполучених штатах Америки Валерій Чалий висловив здивування масштабною закупівлею гелікоптерів у Франції, яку планує здійснити МВС.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування