Чехія не прийме більше жодного біженця, бо приймає українців - прем'єр

Середа, 29 серпня 2018, 00:32

Чехія не прийме жодного біженця, який прибув до Євросоюзу через Середземне море, оскільки приймає людей з України.

Про це заявив глава чеського уряду і лідер руху ANO Андрей Бабіш, передає Radio Praha.

Бабіш заявив, що для припинення незаконної міграції необхідний всеосяжний план дій, який він розгляне під час візиту до Італії і на Мальту.

Безпосередньо перед вильотом до Італії чеський прем'єр сказав, що "Чехія не прийме жодного біженця, який переправляється в Євросоюз через Середземне море, адже приймає людей з України".

Поліція Чехії затримала 2376 нелегальних іммігрантів за перші шість місяців 2018 року. Минулого року Чехія депортувала  понад 1000 громадян України, які незаконно працювали у країні з польськими дозволами на роботу.

Нині близько 70 тисяч українців офіційно працюють у Чехії. В уряді нарікають на брак робочої сили в країні, закликаючи залучати її з-за кордону.

Раніше прем'єр Польщі неодноразово заявляв, що "після нападу Росії на Україну Польща прийняла мільйони українців". Таким чином Варшава, як тепер і Прага, виправдовують перед ЄС свою відмову приймати шукачів притулку з країн Африки та Близького Сходу.

Українська сторона спростовувала ці заяви. Зокрема, посольство України в Польщі оприлюднювало заяву про "реальну кількість українських біженців", у якій ідеться, що за 10 місяців 2017 року польська влада надала статус біженця 56 громадянам України.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування