Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ прийшла з обшуком до активістки Українського культурного центру в Криму

Середа, 29 серпня 2018, 10:28

Російська ФСБ о 6:46 ранку середи прийшла з обшуком додому до активістки Українського культурного центру Ольги Павленко в Сімферополі.

Про це повідомляє у Facebook Кримська правозахисна група.

"Обшук досі не закінчився (станом на 8:43 - УП). Проводять його співробітники ФСБ РФ за рішенням "Київського районного суду" Сімферополя", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в будинку разом з Ольгою знаходиться її чоловік.

Правозахисники нагадують, що у квітні 2018 року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову й Ольгу Павленко викликав "на бесіду" старший помічник "прокурора" Сімферополя Олексій Пучков.

Співробітника російської прокуратури цікавила робота Центру і випуск газети "Кримський терен". Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Подібні бесіди силовики проводили з активістами центру і раніше.

По информации группы "Крымская солидарность", в квартире Павленко находятся шесть-семь сотрудников ФСБ. Также там присутствует адвокат.

Як повідомляє "Крим.Реалії", знайомі активістки пов'язують обшук в її будинку зі зливом інформації про роботу УКЦ пропагандистському сайту "Русская весна".

"На обшук вона чекала вже пару тижнів. Після того, як на початку серпня про її позицію і діяльність в УКЦ написали на цьому сайті, їй дзвонили з невідомих номерів. Не погрожували, а скоріше чинили психологічний тиск", - розповів один із її знайомих.

 
Ольга Павленко
Фото: Михайло Батрак

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: