Чалий спростував, що Україна замовила у США системи ППО по $750 млн

Середа, 29 серпня 2018, 16:27

Посол України у США Валерій Чалий заявив, що інформацію про запит України на закупівлю у Сполучених Штатів систем протиповітряної оборони неправильно інтерпретували журналісти.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він зазначив, що конкретна їх кількість і ціна є закритою інформацією, хоча робота у напрямку військово-технічного співробітництва України і США ведеться і буде продовжуватися.

"На жаль, багато ЗМІ неправильно інтерпретували те, що я говорив, зв’язавши шматки з різних частин інтерв’ю. Дійсно, те, що ми постійно ведемо цю роботу – це правда", - сказав Чалий.

"Але говорити, що є конкретний запит і на скільки (систем ППО – ред.) – по-перше, це закрита інформація, але робота ведеться і вона буде тривати", – додав він.

Посол пояснив, що було "теоретичне" запитання, скільки коштують системи ППО зараз.

"Я говорив, що в крамницях такі системи не купиш, та назвав приблизні оцінки вартості", – зазначив Валерій Чалий.

Раніше у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на Валерія Чалого про те, що Україна подала запит в США щодо купівлі систем протиповітряної оборони вартістю $750 млн за одну одиницю, при необхідності мінімум трьох відповідних військових комплексів для української армії.

Як повідомлялося, 1 березня Держдеп США схвалив продаж Україні переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" на суму $47 мільйонів.

У травні держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон підтримує надання Україні оборонної зброї в майбутньому.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...