Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині поліції здалися двоє бойовиків з "казачого батальйону"

Середа, 29 серпня 2018, 16:47

Селидівським правоохоронцям у Донецькій області здалися двоє бойовиків, які входили до козачого бандформування "Область війська Донського".

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Зазначають, що 24-річні товариші мешкали в Донецьку та вступили до рядів козачого бандформування разом із позивними "Косяк" та "Крапаль".

"До їх обов’язків входило чергування на контрольно-пропускному пункті в своєму підрозділі та перевірка автотранспорту", - пояснили в поліції.

Згодом "Крапаля" перевели до батальйону "Чорна сотня".

За інформацією правоохоронців, "Косяк" в жовтні 2014 року залишив службу, а "Крапаль" у лютому 2015 року подав заяву про "звільнення".

"За це його на 30 діб посадили в "кімнату тимчасового тримання затриманих", а потім відпустили", - уточнили в поліції.

Правоохоронцям колишні бойовики розповіли, що за службу грошей їм не платили, лише видавали продукти харчування.

Після "звільнення" екс-бойовики переїхали до смт Курахівка, де майже ні з ким не спілкувались і вели прихований спосіб життя.

"Побачивши у поліцейських новинах, що закон передбачає звільнення екс-бойовиків що не скоювали тяжких злочинів, від кримінальної відповідальності, обидва чоловіки прийшли з повинною до правоохоронців", - повідомили в поліції.

Згідно з ч.6 ст. 260 ККУ, добровільна здача є підставою для повернення учасників НЗФ до нормального життя без покарання.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...