Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Затримали агітаторів РФ, які збиралися втручатися у вибори

Четвер, 30 серпня 2018, 13:05

Співробітники СБУ у серпні викрили та заблокували діяльність мережі Інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби готували до втручання у хід проведення майбутніх виборів президента України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В СБУ пишуть, що російські спецслужби залучили до "співпраці" мешканців міст Дніпро, Кривий Ріг та Нікополь, які є адміністраторами груп у соціальних мережах.

За інформацією відомства, спецслужби РФ поставили завдання підготувати "плацдарм" для проведення заходів впливу на вибори президента через маніпулювання громадською думкою Інтернет-користувачів.

"Серед завдань, що ставились представниками країни-агресора, був пошук блогерів та активних дописувачів груп соціальних мереж, які за грошову винагороду мали публікувати надіслані з Росії політичні новини", - повідомили в СБУ.

Також зазначають, що адміністратори мали залучити "підставних" осіб для реєстрації Інтернет-сайтів в українському сегменті доменних імен.

Так, мешканець Дніпра мав замовити послуги із просування Інтернет-ресурсів та контенту у ІТ-компаніях у південно-східних регіонах.

 

Начебто, за задумом спецслужб Росії, ці дії мали приховати причетність до поширення "фейків" та популяризувати проросійських кандидатів.

У відомстві вважають, що російські куратори планували загострення суспільно-політичної обстановки напередодні та під час проведення виборів.

"Для цього виконавці повинні були "перекручувати" новини для дискредитації органів державної влади і місцевого самоврядування та створити у соціальних мережах групи нібито патріотичного направлення", - стверджують в СБУ.

 

На цих ресурсах, за інформацією служби безпеки, мали публікувати  деструктивні матеріали з закликами до насильницької зміни конституційного ладу та порушення територіальної цілісності.

Повідомляється, що слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки, проводяться слідчі (розшукові) дії із збирання доказів, необхідних для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: