У Путіна вже заявляють, що він не погрожував Порошенку "розчавлю"

П'ятниця, 31 серпня 2018, 13:59

Речник президента Росії Дмитро Пєсков спростував, що Володимир Путін погрожував українському лідеру Петру Порошенкові на переговорах у мінському форматі в 2015 році.

Так він відреагував на спогади колишнього президента Франції Франсуа Олланда, повідомляє ТАСС.

На запитання, чи вимовляв Путін фразу "я розчавлю вас" на адресу Порошенка, Пєсков відповів: "Ні".

"Я був практично на всіх переговорах, я не чув такої фрази", – уточнив він.

У цілому Пєсков не став коментувати мемуари екс-президента Франції: "Щодо тверджень пана Олланда, то, оскільки я не читав і не знаю контексту, я не можу ніяк судити, що він мав на увазі, в якому контексті".

"Тут мені важко говорити, хоча Путін завжди займає досить жорстку і однозначну позицію в плані підтримки російського населення там, де воно може зазнавати ворожих дій, які часто межують із геноцидом, із нападками ультранаціоналістів", – зазначив Пєсков.

"Це послідовна політика президента Росії, він підтримує росіян у будь-якій точці і неодноразово про це говорив", – додав представник Кремля.

Пєсков повторив улюблену тезу російської пропаганди, що в Україні йде "громадянська війна":

"На Україні йде громадянська війна, вона триває попри крихке перемир'я, це очевидний факт і навряд чи це можна заперечувати".

Як відомо, в лютому-березні 2014 року Росія почала агресію проти України: анексувала Крим і спровокувала воєнні дії в Донецькій і Луганській областях, які підтримує морально й матеріально досі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування