Судитимуть киянина, який стріляв по активістах під час Революції Гідності

П'ятниця, 31 серпня 2018, 16:31

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно зловмисника, який під час Революції Гідності стріляв по активістах Самооборони.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва 31 серпня.

Там зазначають, що органи прокуратури продовжують роботу щодо розслідування злочинів, вчинених відносно учасників Революції Гідності у листопаді 2013 року – лютому 2014 року.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт відносно киянина, який в ніч на 22 лютого 2014 року на вулиці Ревуцького відкрив стрілянину по активістах Самооборони Дарницкого району та поранив одного з них.

"Підозрюваний, перебуваючи біля одного з житлових будинків разом з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, побачив трьох громадських активістів, які добровільно патрулювали вулиці для підтримання порядку", – зазначають у прокуратурі.

"Почувши фразу "Слава Україні!" зловмисник дістав з автомобіля предмет, схожий на мисливську рушницю, та здійснив кілька пострілів у бік активістів. Один з добровольців під час стрілянини отримав вогнепальне поранення та був госпіталізований", – описують події правоохоронці.

За результатами розслідування чоловіку, який стріляв в активістів, оголошено підозру за ч. 1 ст. 122 (умисне вчинення середньої тяжкості тілесних ушкоджень, що спричинили тривалий розлад здоров’я) та ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

Правоохоронці зазначають, що за вчинене зловмиснику загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

У коментарі "Українській правді" речниця столичної прокуратури Надія Максимець зазначила, що наразі підозрюваний перебуває під особистим зобов’язанням.

"Чекаємо призначення до розгляду в суді. Потерпілий – з Черкаської області, 1985 р н", – уточнила ще вона.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування