Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Гладковського увійшов до наглядової ради "Кузні на Рибальському"

П'ятниця, 31 серпня 2018, 17:12

Син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський увійшов до складу наглядової ради ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському".

Про це повідомляє в п'ятницю "Інтерфакс-Україна", посилаючись на офіційне повідомлення компанії в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Гладковський 31 серпня увійшов до складу наглядової ради в якості уповноваженого представника в ПрАТ від акціонера ТОВ "Хюндай Мотор Україна" замість Олександра Цимбала, який перебував на цій посаді з березня 2017 року.

Згідно з повідомленням, протягом останніх п'яти років Ігор Гладковський займає посади гендиректора ТОВ "Хюндай Мотор Україна" і члена НС ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний фонд "СОВА".

Його обрано на посаду члена наглядової ради "Кузні" строком на 1 рік і 7 міс.

Читайте також: "Олег Гладковський: Я – не є "смотрящім" Порошенка"

ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському "(раніше - ПАТ" Ленінська кузня ") - одне з відомих на ринку підприємств Судпрому України, в умовах зовнішньої агресії освоює виробництво нових розробок оборонного призначення.

У 1991-2002 рр. на потужностях суднобудівного побудований корвет ВСМУ "Тернопіль". З 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони.

За даними з відкритих джерел, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових оборонних розробок, серед яких - 40 мм - гранатомет УАГ-40 з вітчизняної оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство приступило до створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Крім того, завод бере участь в кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

У 2016 році уряд надав ПАТ "Ленкузня" право на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року, в 2017 році з урахуванням перейменування підприємства в ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському" його повноваження спецекспортера було продовжено терміном до 1 січня 2021 року.

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд" Прайм Ессетс Капітал "(раніше -"Фонд "Петра Порошенка", Київ)

За даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському "збільшило чистий прибуток за МСФЗ у порівнянні з 2016 роком в 2, 2 рази - до 18,62 млн грн, її чистий дохід зріс в 6,6 рази (557 , 36%) - до 776,18 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування