Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отруєння в Солсбері: Британія подасть запит РФ про екстрадицію підозрюваних – ЗМІ

Понеділок, 6 серпня 2018, 22:56

Уряд Великої Британії готовий подати запит в Росію на екстрадицію двох росіян, підозрюваних у хімічній атаці за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на власні джерела.

"Цей крок настає після місяців кропіткого розслідування сотень офіцерів з поліції та розвідки. Вони об'єднали рухи і дії двох росіян, від їхнього прибуття в Британію до від'їзду", - зазначає видання.

Джерела The Guardian розповіли, що служба Королівської прокуратури підготувала запит на екстрадицію і готова його подати.

Водночас, видання зауважує, що Росія "безсумнівно відмовить" Британії у екстрадиції, а самий запит може спричинити новий дипломатичний конфлікт між Лондоном і Москвою.

Раніше в британській поліції розповіли, що чоловік і жінка отруїлися нервово-паралітичною речовиною "Новічок" після контакту із зараженим предметом.

Як повідомлялося, двоє людей в несвідомому стані були виявлені в сусідньому місті з Солсбері, де на початку березня були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок" колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

45-річний Чарлі Роулі прийшов до тями в результаті "незначного, але істотного покращення".

Його партнерка, 44-річна Дон Стерджесс померла в неділю ввечері після отруєння в місті Еймсбері 30 червня. 

Британія стверджує, що за отруєнням стоїть Росія, оскільки використану нервово-паралітичну речовину було розроблено Радянським союзом. У Москві звинувачення заперечують.

Протягом декількох тижнів британські служби очищали місця, де знаходилися Скрипалі в день отруєння, і де міг залишатися нервовий агент.

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Поліція продовжує розслідування інциденту.

Марія Думанська, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування