Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "замаху" на президента Венесуели зізнався екс-глава поліції – ЗМІ

Середа, 8 серпня 2018, 17:36

Екс-глава муніципальної поліції Венесуели і опозиційний активіст заявив, що брав участь у запуску безпілотників на військовому параді, який президент Ніколас Мадуро назвав замахом на себе.

Про це він сказав в інтерв'ю Reuters, пише агентство.

Сальваторе Луккезе сказав, що організував напад разом з антимадуровським рухом "опір". Це активісти, студенти, колишні військові, відомі організацією протестів.

Луккезе описав атаку з безпілотниками як частину тривалої збройної боротьби проти Мадуро.

При цьому він відмовився описати свою точну роль в операції або назвати інших учасників, пославшись на необхідність захистити їх особистості.

"У нас була мета, і в той момент ми не змогли реалізувати її на 100 відсотків", – сказав Луккезе.

Він підкреслив, що "збройна боротьба буде продовжуватися".

В агентстві відзначають, що Міністерство інформації Венесуели не відповіло на прохання про коментар.

Крім цього, маловідома група, названа "Національним рухом солдатів в футболках", на вихідних також взяла на себе відповідальність за атаку безпілотниками. Вони теж називають себе частиною "опору".

Один з активістів організації не захотів коментувати зізнання Луккезе. Останній теж відмовився говорити, чи пов'язаний з рухом солдатів.

Луккезе ув'язнювали після того, як він відмовився розганяти протест в 2014 році. Зараз, за ​​словами екс-поліцейського, він виїхав з Венесуели і живе за кордоном.

Раніше в цьому році Луккезе покинув опозиційну партію "Народна воля", заявивши, що він не згоден з її діалогом з адміністрацією Мадуро.

Хуан Гуайдо, один з лідерів партії сказав, що активіст був виключений через "розбіжності з партією і національним керівництвом", але більше не уточнив.

4 серпня на президента Венесуели Ніколаса Мадуро нібито вчинили замах з використанням безпілотника – від вибуху постраждали 7 солдатів, але Мадуро не отримав травм.

Пізніше правоохоронці Венесуели затримали шістьох підозрюваних.

Мадуро звинуватив у замаху на себе Колумбію, яка ці звинувачення відкинула.

Про непричетність також заявили США.

Соня Лукашова, для УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...