Суд заблокував відключення аналогового телебачення в Україні

Субота, 1 вересня 2018, 03:34

Суд у Рівненській області заборонив Концерну РРТ вимикати аналогове телебачення.

Про це пише "Детектор медіа".

30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання технології аналогового телебачення, до вирішення спору по суті.

Ухвалу винесено на забезпечення позову, який подала громадянка України Мізюрко Надія Юхимівна проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення.

У самому позові позивачка просить суд визнати за нею право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення та зобов’язати Нацраду і Концерн РРТ забезпечити їй доступ до отримання інформації через аналогове ТБ.

Генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей повідомив "Детектору медіа", що Концерн РРТ буде виконувати рішення суду.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів продовжив у деяких регіонах України мовлення аналогового телебачення до 1 травня 2019 року.

Раніше Нацрада з телебачення і радіомовлення внесла до Кабміну пропозицію про необхідність збереження аналогового мовлення на кордоні з Росією, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора.

У червні Кабінет міністрів пролонгував терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 31 серпня 2018 року для всіх областей, крім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення – 31 липня 2018 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування