Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна заявили, що вбивство Захарченка "підвищить напруженість" на Донбасі

Субота, 1 вересня 2018, 11:32
У Путіна заявили, що вбивство Захарченка підвищить напруженість на Донбасі

Загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка - "провокація, яка веде до підвищення напруженості" на Донбасі.

Про це 1 вересня заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Загибель Захарченка, безумовно, веде до підвищення напруженості в регіоні, що само по собі, звичайно, не сприяє формуванню умов для виходу хоча б на перспективу початку реалізації Мінських домовленостей", - заявив Пєсков.

"Це, безумовно, провокація. Ще належить остаточно з'ясувати, хто стоїть за цією провокацією", - додав він.

Він додав, що Володимир Путін "поки не планує контактів з в.о.голови ДНР Дмитром Трапєзніковим".

"Ні, зараз не планується (контактів - ред.), графік сьогодні досить напружений: зараз буде офіційний візит президента Азербайджану, потім вже частина дня, присвячена (дитячому центру) "Сіріус" Дню знань" ... Тому зараз якихось інших контактів не планується, вони просто зараз неможливі", - повідомив прес-секретар президента РФ.

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька.  Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну.  Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО. 

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

Через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрилиПредставник омбудсмена України у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що через вбивство Захарченка "спецслужби" бойовиків ОРДО масово затримують людей на вулицях Донецька, а центр міста оточений озброєними бойовиками, які перевіряють документи і машини. 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

За даними Держприкордонслужби України,  на КПВВ в межах Донецької області рух громадян відбувається лише в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку руху громадян та транспорту немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування