Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На наймасштабніших навчаннях в Росії будуть Іскандери, флот і ударна авіація

Вівторок, 11 вересня 2018, 15:43

У Росії похвалилися масштабами і озброєнням, яке застосують в рамках великомасштабних маневрів військових навчань "Восток-2018".

Про це повідомляє Міністерство оборони Росії.

Зокрема росіяни вперше використовують: БМД-4М, БТР-МДМ, СТС "Рись", пікап "Патріот" з ПТРК "Корнет" і великокаліберним кулеметом "Корд".

За інформацією російського міністерства в навчаннях візьмуть участь БЛА "Еріон-3" і "Орлан-10" підрозділів безпілотних літальних апаратів ВДВ.

В рамках маневрів, за повідомленням МО РФ, флот вже відпрацював завантаження і вихід бойової техніки на великі десантні кораблі: БДК "Пересвет", "Микола Вілков" і "Адмірал Невельський".

Так, на їх борт вже завантажили бойові машини піхоти БМП-2, самохідні артилерійські установки "Гвоздика", бронетранспортери БТР-82А, РСЗВ "Град".

За словами начальника Генштабу ВС РФ Валерія Герасимова, модернізована техніка та нові кораблі, які будуть задіяні в маневрах вже показували на навчаннях.

"Іскандер-М"
МІНОБОРОНИ РФ

"Це техніка Сухопутних військ, ВКС і ВМФ. Це модернізовані ракетні комплекси "Іскандер", модернізовані танки Т-72 з поліпшеними характеристиками, модернізовані Т-80 і нові танки Т-90", - цитує його слова російське інформагентство ТАСС.

"ВКС це нові літаки Су-34 і Су-35, ударні вертольоти Мі-28 і Мі-35. На Тихоокеанському флоті і Північному флоті це кораблі з сучасним ракетним озброєнням типу "Калібр" та іншим озброєнням. Ну і кораблі абсолютно нового класу, які забезпечують управління угрупованнями сил на океанських акваторіях", - додав він.

 
Танки Т-90
ФОТО ЮРІЙ Смітюк ТАСС

Також, в навчаннях беруть участь екіпажі броньованих автомобілів "Тайфун", нова техніка на навчаннях - це зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1".

Крім того, за словами Герасимова, на навчаннях буде задіяно нове стрілецьке озброєння.

 
Вертоліт Мі-26
МІНОБОРОНИ РФ

За інформацією ТАСС, участь в навчаннях підтвердив 91 спостерігач з 57 країн, а також з військової місії НАТО і постійного представництва Європейського союзу в РФ. 

 
ФОТО ЮРІЙ Смітюк ТАСС

Раніше прес-секретар НАТО Ділан Уайт припустив, що "Восток" демонструє, що Росія відпрацьовує варіант широкомасштабного конфлікту.

Однак в російському МЗС заперечують це і стверджують, що маневри ніяк не загрожують країнам НАТО.

"Навчання "Восток-2018" проводяться далеко від зони відповідальності НАТО і Євроатлантики і ніяк не впливають на безпеку її країн-членів", - сказала прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова.

Винищувачі-бомбардувальники Су-34
Винищувачі-бомбардувальники Су-34
МІНОБОРОНИ РФ

Всього до маневрів залучено близько 300 тисяч російських військовослужбовців, понад 1 тисячу літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів, до 36 тисяч танків, бронетранспортерів та інших машин, до 80 кораблів і суден забезпечення.

Навчання розпочалися вранці 11 вересня. Основна їх фаза пройде до 17 вересня в два етапи. Дії розвернуться на п'яти полігонах, чотирьох полігонах ВПС і ППО, в акваторіях Японського, Охотського і Берингового морів, Авачинського і Кроноцького заливу.

 
ФОТО ЮРІЙ Смітюк ТАСС

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування