Сущенко заявив, що готується до "тривалої подорожі"

Вівторок, 11 вересня 2018, 18:58

Засуджений в Росії за шпигунство український журналіст Роман Сущенко написав у листі до представників української діаспори в Латвії, що готується до переїзду.

Про це повідомляє "Укрінформ", у розпорядженні якого є копія листа.

"З пакетів з 1,5-літровими пластиковим пляшками зробив гантелі - розмахую перед собою. Зарядка допомогла округлитися в окремих місцях, з'явився жвавий м'язовий тонус, зникла в'ялість у кінцівках і погані думки. Що дуже тішить, особливо вранці, з першими сонячними променями. Неспішно готую себе до тривалої подорожі і зміни обстановки (етапуванню до місця відбування строку - ред.)", - пише Сущенко.

Крім того, він розповів, які зараз читає книги - листування Івана Франка з українською інтелігенцією і колегами з Польщі, Чехії, Російської імперії.

Також Сущенко приділяє багато часу малюнкам на папері. У Швеції йому запропонували продати один з малюнків - "Маяк Ар-Мен".

"А другий малюнок, "Руанський собор", безслідно зник, мабуть, у надрах "Пошти Росії", - зазначає агентство.

Лист Романа Сущенка
Укрінформ
Лист Романа Сущенка
Укрінформ

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.