Сущенко розраховує на обмін і обіцяє повернутись

Середа, 12 вересня 2018, 12:30

Засуджений в Російській Федерації до 12 років колонії український журналіст Роман Сущенко заявив, що розраховує на обмін.

Про це він повідомив журналістам перед початком засідання у Верховному суді РФ у середу, передає УНІАН.

"Я розраховую на обмін, все залежить від переговорників", – сказав Сущенко.

Журналіст наголосив, що перебуває у гарній фізичній та моральній формі і готовий до будь-якого розвитку подій, в тому числі етапуваню в колонію.

За словами Сущенка, він займається спортом: віджимається, присідає, з пластикових пляшок зробив гантелі, бігає на під час "прогулянки" у бетонному колодязі розміром 4 на 4 метри, куди його виводять.

Також засуджений українець повідомив, що продовжує малювати

Він передав вітання дружині Анжелі.

"Передай їй, щоб вона трималась, вона сильна жінка, передай щоб вона наглядала за родиною, все буде добре, я повернусь", – сказав Сущенко.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Напередодні Сущенко написав у листі до представників української діаспори в Латвії, що готується до переїзду.

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.