Поліція тримає у відділку екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва

Середа, 12 вересня 2018, 16:54
Поліція тримає у відділку екс-командира Східного корпусу Ширяєва

Правоохоронці Харківської області доставили в управління Національної поліції колишнього командира роти "Східний корпус" Олега Ширяєва.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

"Ширяєв доставлений до слідчого управління в Харківській області для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом подій 11 вересня у селі Занки (захоплення елеватора - УП)", - зазначили у відомстві.

Водночас, за словами представника Ширяєва Олексія Кусова агентству Status Quo, він перебуває у слідчому управлінні, але не затриманий.

Олег Ширяєв - колишній командир роти міліції "Східний корпус", яку сформували у 2014 році і розпустили у 2018 році. Він керував ротою у 2014-2015 рр.

За словами директора департаменту комунікацій МВС Артема Шевченка, Ширяєв вже не працює в правоохоронних органах.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 12 вересня мають затримати одного з керівників структури, причетної до рейдерського захоплення елеватора у Харківській області.

За словами Авакова, слідство вважає Ширяєва об'єктивно підозрюваним у причетності до злочину.

Голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун розповів, що 8 вересня група зі 150 осіб спортивної статури в балаклавах заїхала на територію елеватора, який належить ФГ "Строгого О.Ф" в Зміївському районі.

11 вересня на елеваторі сталася  бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончика, в якій взяли участь кілька десятків людей.

В результаті постраждали семеро осіб – шестеро чоловіків та працівник районної поліції, який отримав тілесні ушкодження.

У зв’язку з інцидентом затримали 55 осіб, 22-м з них повідомили про підозру.

Аваков повідомив, що частина із затриманих "має репутацію АТОвців", які воювали в підрозділах Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції, але це, за словами міністра, не допоможе їм уникнути покарання за порушення закону.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування