Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ніякі шеврони в минулому не врятують: Аваков пригрозив "тітушкам"

Середа, 12 вересня 2018, 13:01

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що шеврони АТОшників в минулому не звільнять осіб, які порушують закон, від покарання.

Про це він сказав журналістам 12 вересня, коментуючи рейдерське захоплення фермерського господарства на Харківщині.

За його словами, у зв’язку з інцидентом затримали 55 осіб, 22 з них повідомили про підозру.

"На жаль, у цій акції брала участь деяка кількість людей, які мають репутацію АТОвців, які воювали в тих чи інших підрозділах Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції", - сказав він.

"Ніякі шеврони в минулому, ніякі заслуги в минулому не звільнять людей, які здійснюють такі злочини, від покарання", - додав він.

Аваков також заявив, що позиція МВС  "дуже жорстка" і в незалежності від "історій" порушників підхід буде незмінним.

"Ніякої альтернативної сили, яка буде регулювати законність, в тому числі в господарській сфері, ми не потерпимо", - сказав міністр.

Також він анонсував 12 вересня затримання одного з керівників структури, яка проводила рейдерське захоплення.

"В минулому це досить відома людина, яка керувала ротою національної поліції "Східний корпус" Ширяєв", - пояснив Аваков і додав, що 12 серпня йому оголосять про підозру.

Олег Ширяєв - колишній командир роти міліції "Східний корпус", яку сформували у 2014 році і розпустили у 2018 році. Він керував ротою у 2014-2015 рр. За словами директора департаменту комунікацій МВС Артема Шевченка, Ширяєв вже не працює в правоохоронних органах.

"Ми також розглядаємо адекватність дій місцевого голови поліції. Як це трапилось, як це допустили?", - обурився міністр.

За словами Авакова, 13 вересня суд буде обирати 22-м підозрюваним міру запобіжного заходу. Їм інкримінують хуліганство із застуванням зброї. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, що 11 вересня в селищі Занки Зміївського району на місцевому елеваторі сталася  бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончика, в якій взяли участь кілька десятків людей.

В результаті постраждали семеро осіб – шестеро чоловіків та працівник районної поліції, який отримав тілесні ушкодження.

Голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун розповів, що 8 вересня група зі 150 осіб спортивної статури в балаклавах заїхала на територію елеватора, який належить ФГ "Строгого О.Ф" в Зміївському районі.

Одночасно на поля підприємства заїхала сільськогосподарська техніка та почала збирання врожаю.

Підприємство ФГ "Строгого О.Ф" обробляє 6 тис. га землі, вирощує кукурудзу, сою, буряк, соняшник, ячмінь, горох. Нещодавно побудували елеватор, де зберігається 7 тис. тонн ячменю і пшениці. Дане підприємство платить від 3 до 5 тис. грн податків за гектар.

В поліції повідомили, що підприємством намагалися заволодіти через махінації з документи. Зокрема, невідомі особи надали державному реєстратору підроблені документи, внаслідок чого змінили керівника підприємства.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування