На Луганщині терміново перенесли КПП, після того як РФ побудувала паркан на кордоні

Четвер, 13 вересня 2018, 13:31

У четвер, 13 вересня по-новому запрацював контрольно-пропускний пункт "Мілове" у Луганській області, який облаштували прикордонники Луганського загону.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначається, що впродовж тривалого часу український пункт пропуску "Мілове" на Луганщині функціонував частково на російському боці вулиці Дружби Народів, посередині якої проходить лінія державного кордону у Міловому.

"Однак після того, як Російська Федерація розпочала інженерні роботи зі свого боку дороги, утворилися передумови до провокацій проти наших прикордонників і навіть можливого захоплення їх у заручники", - повідомляють у ДПС.

 
фото ДПС

У відомстві додають, що після цього було ухвалено рішення про термінове перенесення пункту пропуску на український бік і 13 вересня міждержавний пункт пропуску розпочав роботу на новому місці.

 
фото ДПС

Зазначається, що впродовж останніх років Держприкордонслужба неодноразово піднімала питання необхідності перенесення КПП, але це вдалося зробити тільки після відповідних дій з боку Росії.

Раніше прикордонники повідомляли, що Росія почала будувати паркан та обтягує його колючим дротом на своєму боці українсько-російського кордону у контрольно-пропускному пункті "Мілове".

Як повідомлялося, що Росія може захопити український прикордонний пункт пропуску у селищі Мілове в Луганській області, через таку небезпеку його можуть перемістити.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування