Омелян: У відставку не піду, хоча посада міністра остогидла

Четвер, 13 вересня 2018, 17:57
Омелян: У відставку не піду, хоча посада міністра остогидла

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, якому детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у незаконному збагаченні, заявив, що не подасть заяву про відставку, хоча тоді більшість його проблем зникли би.

Про це він заявив у четвер журналістам під час брифінгу.

Перед цим у нього запитали, чи збирається він подавати у відставку, як більшість європейських представників влади при подібних обставинах, Омелян відповів, що не доставить нікому такої радості.

"Мені ця посада вже остогидла і переконаний, що як тільки подам у відставку, то більшість цих заворушень зникне. Я впевнений, що у мене не було б проблем, якби я не був міністром. Це розумію і я, і моя сім'я. Але такої радості я їм не доставлю", - заявив очільник Мінінфраструктури.

Він вважає, що вручення йому підозри, це ще одне підтвердження того, що в Україні стартувала передвиборча кампанія.

Омелян стверджує, що підозра НАБУ необгрунтована і він з легкістю доведе у суді походження своїх статків. Разом з тим міністр поскаржився, що постраждав його імідж і ще й доведеться витрачати гроші і час на судову тяганину.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити Омеляну заставу в 5 мільйонів гривень.

Співрозмовник УП зазначав, що САП не бачить підстав для затримання.

13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Солом’янський районний суд Києва 14 вересня обиратиме запобіжний захід міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, якого НАБУ підозрює в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування