Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ продовжить розслідувати злочини Захарченка – ЗМІ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 10:58

Генеральна прокуратура не бачить підстав для припинення розслідування і закриття кримінального провадження проти "глави" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка, який загинув в результаті вибуху в ресторані в Донецьку.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит "Українських новин".

Згідно з відповіддю, на даний момент в матеріалах справи відсутні документи, які б підтверджували факт смерті Захарченка.

З огляду на те, що Донецьк - це тимчасово окупована територія України, то підтвердити або спростувати факт загибелі Захарченко шляхом проведення слідчих дій і судових експертиз на цей момент є неможливим.

"При таких обставинах, підстав для закриття кримінальних проваджень (щодо Захарченко) на даний момент не вбачається", - зазначається у відповіді Генпрокуратури.

Проте 2 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що генпрокуратура закриє кримінальне провадження проти вбитого Захарченка.

СБУ розслідує проти Захарченка справу за підозрою в тероризмі, посяганні на життя держдіяча або громадського діяча, а також сепаратизм і захопленні держвлади.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька. В "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.

Пізніше росЗМІ повідомили про затримання підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

В Україні причетність до вибуху відкидають, припускаючи, що це можуть бути внутрішні розборки бойовиків.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування