ГПУ арештувала 8 млн зі статутного фонду видання Тамразова

П'ятниця, 14 вересня 2018, 17:07

Генпрокуратура наклала арешт на внесок в вісім мільйонів гривень до статутного фонду ТОВ "Всеукраїнська медіа група", видання Insider, яке належить екс-посадовцю ПАТ "Укргазвидобування" Олексію Тамразову, підозрюваному до злочинної схеми з розкрадання газу організацією екс-президента Віктора Януковича.

Про це він сам повідомив у Facebook.

"Їм байдуже, що 8 млн грн., це не "живі" кошти, це статутний фонд який був фактично сформований на 3 млн грн починаючи з 2013 року та ці кошти були направлені на виплату зарплати журналістам", - написав Тамразов.

За його словами, він ще не знає, чи є це посяганням на свободу слова, але уточнив, що політика видання не зміниться.

Тамразов додав, що не розуміє, що саме арештувала генпрокуратура, оскільки  його статутний внесок вже давно витрачений на зарплати, оренду та інше.

"Заарештували гроші на рахунках ТОВ? Ні, так їх там і немає. Що ж заарештували? Так фіг його знає. Ми таке рішення навіть заперечувати не будемо", - заявив екс-посадовець.

Він не виключив, що прокурори можуть попросити журналістів повернути зарплати за 5 років, виплачені їм зі статутного фонду. На його думку, в Україні таке можливо.

Як повідомлялося, апеляційний суд Києва відхилив апеляційні скарги прокурора та адвокатів екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування" і власника видання "Інсайдер" Олексія Тамразова.

Як повідомлялося, 28 серпня Тамразов вніс визначену судом заставу у 20 мільйонів гривень. За словами Тамразова, застава внесена юридичною особою, яка належить його знайомим.

Тоді захист заявив, що оскаржуватиме заставу, щойно отримає ухвалу суду.

21 серпня Генпрокуратра вдруге затримала екс-першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова, якого звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

23 серпня Печерський районний суд Києва обрав для Тамразова заставу в майже 20 мільйонів гривень, яку необхідно було внести у 5-денний термін.

9 серпня Тамразова затримали перший раз нібито під час спроби дати прокурору 200 тисяч доларів хабара.

За словами голови ГПУ Юрія Луценка, Тамразов нібито хотів, щоб прокурор посприяв у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов'язаному діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Олексій Тамразов займав посаду першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" з 2010 по березень 2014 року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування