Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гонтарева назвала Супрун героєм України і порівняла із собою

П'ятниця, 14 вересня 2018, 19:09

Колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що ніколи не піде в політику.

Про це вона розповіла журналістам "Української правди" 14 вересня на щорічній Ялтинській конференції.

"Ніколи. Ніколи. Я була перший і може останній голова Національного банку, який звільнився за власним бажанням і ще 11 місяців мене офіційно не звільняли. Я зробила всі реформи, моя місія вже була виконана і я дуже радію, що збудувала інституцію, якою зараз пишаюся", - відповіла Гонтарева на питання, чи бажає йти в політику.

 
Валерія Гонтарева
Фото Ельдар Сарахман

За її словами, свої збереження вона тепер інвестує у власні проекти, зокрема, зайнялася стартапами й уже в листопаді запустить перший з них.

"Дуже скоро ви побачите мій перший проект – це медичний проект "Медікіт", такий собі медичний котик. Мій наступний проект – це буде проект у сфері освіти", - сказала екс-голова НБУ.

Гонтарева вважає, що в Україні стартувала "реальна медична реформа" і висловила свою підтримку виконувачці обов’язків міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.

"Я вважаю, що Уляна Супрун – це герой України, тому що їй дуже важко здійснювати цю реформу. Я, як людина, яка це робила, я знаю, як це важко", - пояснила вона.

Також Гонтарева поділилася, що її наступний стартап буде стосуватися освітньої реформи, але поки що він знаходиться в площині "концептуальної ідеї", на відміну від готового проекту "Медікіт".

Екс-голова Нацбанку розповіла, що допомогти їй справитися зі шквалом негативу після звільнення з посади допомогло виховання двох онуків, здоровий спосіб життя та спорт.

"З негативом я справлялася три роки, коли була головою Національного банку, тому що він був з першого дня", - сказала Гонтарева і додала, що наразі відчуває лише радість.

10 вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що Гонтарева починає новий проект - онлайн-майданчик, що сполучатиме пацієнтів та лікарів.

Як відомо, Валерія Гонтарева 10 квітня 2017 року заявила, що з 10 травня 2017 року йде у відставку з посади голови Нацбанку.

Але її прохання не задовольнили – і вона вирішила піти у тривалу відпустку.

Виконуючим обов'язки глави НБУ був призначений її перший заступник Яків Смолій.

Гонтарева – дев'ятий керівник Нацбанку України за всю історію його існування з 1991 року.

Роман Кравець, УП, Ельдар Сарахман, УП, Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування