Вибори: Тимошенко братиме звітом, Гриценко простотою, а Порошенко тим, що "найкращий"

Понеділок, 17 вересня 2018, 09:13

Петро Порошенко йтиме на вибори президента з меседжем, що він "найкращий з того, що є", Юлія Тимошенко – робитиме ставку на те, що давно у владі, а Анатолій Гриценко спробує взяти виборця тим, що "близький до народу".

Про це йдеться у статті "Української правди".

Відзначається, що Порошенко уникає спілкуватися з журналістами УП, але депутат БПП та політтехнолог Порошенка Ігор Гринів, відповідаючи на запитання, чому українці повинні підтримати діючого президента вдруге, відповів так: 

"Я вважаю, тому що він найкращий, а люди вважають, що кращих немає. Ідете ви, наприклад, у магазин – а вибори це фактично великий магазин, де ви купуєте собі керівника держави. Я приходжу і беру те, що хочу. А ви дивитеся, що немає того, якого хотіли би, але вибір все одно треба сьогодні зробити. Значить виберу цей товар, бо всі інші гірші від нього".

Інший депутат із БПП і близький соратник президента Сергій Березенко переконував у безальтернативності Порошенка щодо захисту від Росії:

"Це повністю відображає бажання людей, згідно з соціологією: інтегруватися в ЄС, жити за європейськими цінностями і отримати безпеку НАТО, яка не дасть російському агресору напасти. А єдина людина, яка може це реалізувати – Петро Порошенко".

Лідерка "Батьківщини" Тимошенко переконуватиме виборців, що давно у владі, і має чим звітувати.

"Я думаю, що не треба слухати, що політики обіцяють, а треба проаналізувати, що політики у своєму житті зробили. Отут ми можемо з вами подискутувати. Мені є чим звітувати перед суспільством, я думаю, це єдина мотивація", – сказала Тимошенко у відповідь на питання, чому виборці мають проголосувати за неї.

Відзначається, що Тимошенко сама заганяє себе у пастку, адже їй є про що нагадувати: про старі відносини з Павлом Лазаренком, з Віктором Медведчуком, або ж можна пригадати про "ширку" та намагання домовитися з Януковичем про розподіл влади на двадцять років наперед.

Лідер "Громадянської позиції" Гриценко під час виборчої кампанії буде використовувати образ найчеснішого претендента на президентське крісло.

"Ви мене бачите. Я сюди приїхав без охорони, поїду без охорони. Ви прийдете в наш партійний офіс, побачите, що це трикімнатна квартира, при тому, що я був міністром з бюджетом у $2 млрд, при тому, що було 1100 військових містечок, які можна було продати. Я нічого цього не робив… За мною немає жодного олігарха, я справжній, я маю бачення, я готовий робити справу", - сказав Гриценко.

Співак Святослав Вакарчук, якого останній рік включають у всі соцопитування щодо виборів президента, досі про свій намір іти в політику не оголосив.

Не захотів він відповісти і на пряме питання УП.

"Одне, що мені дуже подобається у рок-н-ролі, – можливість тримати інтригу", - заявив музикант.

Детальніше про те, чим кандидати планують "брати" виборця, читайте у статті "Обери мене. Кандидати у президенти відповідають, чому за них треба голосувати"

Читайте також: Його команда. Хто входить у виборчий штаб Порошенка  

Юля без коси. Як Тимошенко шукає нового виборця

Гриценко і його команда. Хто допомагає лідеру "Громадянської позиції" йти на вибори