Виборці хочуть бачити в Київраді партію Вакарчука

Понеділок, 17 вересня 2018, 18:05

У фаворитах киян у контексті майбутніх виборів до Київської міської ради опинилися партії "Блок Святослава Вакарчука", "Блок Петра Порошенка" та ВО "Батьківщина".

Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведене з 4 до 13 вересня "на замовлення клієнта".

Соціологи запропонували респондентам перелік партій, серед яких і так званий "Блок Святослава Вакарчука", хоча відомий рок-музикант не оголошував про намір іти в політику.

Як свідчать результати опитування, серед усіх виборців 10,3% віддали б зараз голоси за партію "Блок С. Вакарчука", 8,4% – за партію "Блок П. Порошенка", 8,1% – за партію ВО "Батьківщина" і 5,1% – за "Об’єднання "Самопоміч".

По 4,6% набрали б партії "За життя" і "Слуга народу" (яку асоціюють із шоу-меном Володимиром Зеленським), 4,4% – партія "Громадянська позиція", 3,6% – партія ВО "Свобода".

Ще по 3% підтримали б партію "Громадський рух М. Томенка "Рідна країна" і партію "УДАР" Віталія Кличка (останню респонденти пропонували самі – рейтинг партії міг бути іншим, якби вона одразу була в списку), лише 2,4% – "Народний фронт".

За інші партії загалом проголосували б 11,5%, ще 1,4% викреслили б усіх кандидатів і зіпсували б бюлетень.

7,3% респондентів не хочуть брати участь у голосуванні.

22,1% ще не визначилися, за кого голосувати.

0,3% відмовилися відповідати на запитання.

Якби ті, хто не визначився за кого голосувати, не прийшли на вибори, участь у голосуванні взяли б близько 69% усіх виборців.

Тоді голоси розподілилися б наступним чином (саме ці показники зараз найближчі до можливих результатів виборів):

- 14,9% – за "Блок Святослава Вакарчука",

- 12,1% – за "Блок Петра Порошенка",

- 11,8% – за ВО "Батьківщина",

- 7,4% – за об'єднання "Самопоміч"

- 6,7% – за партію "За життя",

- 6,7% – за партію "Слуга народу",

- 6,3% – за партію "Громадянська позиція",

- 5,3% – за ВО "Свобода",

- 4,3% – за партію "Громадський рух М. Томенка "Рідна країна",

- 4,3% – за партію "УДАР"/партію Віталія Кличка,

- 3,4% – за партію "Народний фронт,

- за інші партії – загалом 16,7%.

Перспективи політсил на виборах до Київради
Перспективи політсил на виборах до Київради
kiis.com.ua

З 4 до 13 вересня КМІС опитав по телефону 800 жителів Київ з використанням комп’ютера. Вибірка 2-ступенева з квотним відбором на останньому ступені, репрезентативна для населення міста віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,5%.

За цим же опитуванням, серед киян, які визначилися з вибором, 48,8% підтримують кандидатуру Віталія Кличка на посаду міського голови.

З минулого року соціологи ставлять ім'я лідера гурту "Океан Ельзи" у виборчі рейтинги ймовірних кандидатів у президенти.

Наприкінці 2017 року Святослав Вакарчук заявив, що не має політичних амбіцій. А у вересні 2018-го вже сказав, що не готовий миритися з грабунком із боку політиків і готовий до публічності в разі походу в політику, але з питанням про участь у виборах президента запропонував "потерпіти".

Славко Вакарчук користується найбільшою довірою українців, а в рейтингу ймовірних кандидатів у президенти він поки що йде восьмим із підтримкою 5,6% виборців.

Читайте також:

Феномен Вакарчука і Зеленського. На якого президента чекають українці

Колискова Слави. Що думають про "президента" Вакарчука у дворі його дитинства

Коли настане день... закінчиться війна...

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування