У Казахстані судять журналіста з України за семінар

Понеділок, 17 вересня 2018, 18:39

У Казахстані почалися слухання у справі українського журналіста Олександра Гороховського, якого звинувачують в порушенні законодавства про трудову діяльність іноземців у країні.

Про це 17 вересня повідомляє Радіо Свобода.

Зазначають, що Гороховський, виступаючи на судовому засіданні, повідомив, що приїхав в Казахстан для обміну досвідом на запрошення журналістів газети "Уральская неделя".

За словами журналіста, візит мав приватний характер, а сама зустріч проходила в форматі вільного спілкування, і не передбачала фінансової винагороди, а визначення "семінар" використовували місцеві поліцейські.

В суді також виступив Талгат Катауов, якого поліція називає джерелом, від якого правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що в одному з уральських готелів проходить "семінар по Україні".

Катауов заявив, що нічого поліції не повідомляв, не мав інформації про "семінар" і не знає Гороховського.

Уральський журналіст Лукпан Ахмедьяров, який запросив Гороховського, в суді зазначив, що "Школа журналістики" проходить в Уральську другий рік поспіль.

Ахмедьяров також просив суд прискорити розгляд справи, оскільки Гороховському вже довелося перенести дату перельоту і перебронювати квиток.

За його словами, захід був безкоштовним і мав на меті обмін досвідом.  

Адміністративний протокол щодо Гороховського був складений 15 вересня в Уральську.

Поліцейські мотивували обвинувачення тим, що у Гороховського немає дозволу на трудову діяльність в Казахстані.

Українському журналісту інкримінували адміністративне порушення, яке пред'являється для в'їзду іноземців, які мають намір здійснювати трудову діяльність в Казахстані.

Журналісту загрожує штраф в розмірі понад 60 тисяч тенге (біля 5 тисяч гривень), адміністративний арешт на строк до 10 діб або видворення за межі країни.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування